top of page
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Skribentens bildLisa Stålstierna

FRANS ÄR ÅRETS ARTIST PÅ RUN FOR PRIDE PÅ DJURGÅRDEN I STOCKHOLM DEN 11 MAJ

Frans både sjunger på scen och springer loppet torsdagen den 11 maj då Djurgården förvandlas till en färgsprakande plats med fokus på glädje, kärlek och gemenskap. Det är dags för femårsjubileum för Run for Pride, ett lopp där deltagarna springer 5, 10 eller 5 kilometer med sin hund i Pets Run.


– Det känns viktigt för mig att delta i den här typen evenemang för att uppmärksamma det faktum att det fortfarande inte är accepterat på många platser i världen att vara öppet HBTQ-person. Genom att delta i loppet bidrar jag till att sprida medvetenhet till fler människor, trots min bristande kondition, säger Frans. Frans berättar att han precis som många andra har utvecklat som artist under pandemin och sedan publiken såg honom i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest 2016. De senaste tre åren av historiska förändringar i omvärlden gav honom möjlighet att samla på sig erfarenheter och berättelser som han aldrig annars skulle ha stött på. Frans har mött människor som både inspirerat och sårat honom. Allt detta har påverkat hans musik. – Jag har upplevt kärlek och förlorat långa relationer, och allt detta har hjälpt till att forma mina låtar. Jag är så taggad och nervös över att äntligen få dela min musik med andra igen. Det känns som om många spännande saker börjar hända för mig. Jag har nya planer för året och ett nytt skivbolag, Steelstar Records. De kommer att ge mig möjlighet att utforska nya musikaliska riktningar. Jag är också förväntansfull över den spännande musik som jag just nu håller på att skapa och som ni snart kommer få höra, fortsätter Frans. Årets ambassadörer för Run for Pride är instagramprofilerna och företagarna John och Johan Valencia. Tillsammans driver de bloggen och Instagramkontot “Pappapappadotter” och podcasten “Familjärt”, där de delar med sig om hur det är att vara ett samkönat par med två barn.

I Run for Pride kan deltagarna välja att gå eller springa 5 eller 10 kilometer. Det är också möjligt att välja 5 km “Pets Run” där man springer tillsammans med sin hund. För varje anmäld deltagare skänker Run for Pride 100 kronor oavkortat till Regnbågsfonden, en stiftelse vars mål att skapa en värld där alla människor har samma grundläggande rättigheter – oavsett sexuell läggning, könsidentitet och uttryck. I år är pengarna öronmärkta till HBTQ-projekt i Ukraina.

Sponsorer Run for Pride 2023 ManyPets, Wallmans Salonger, Golden Hits, Springtime Resor, Intersport, BNP Paribas och B3 Consulting Group, Homie, EQT och Hunddagis24. Presskontakt Steelstar Agency Lisa Stålstierna 073 - 999 20 38 lisa@steelstar.se Label Manager - Steelstar Records Viktor Benjaminsson 070-016 16 68 viktor@steelstar.se

Presskontakt - Run for pride Marcus Årskog 070-758 57 78 marcus@yearwoodpr.com

15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

© 2023 by zeladesign. Proudly created for Steelstar Agency.

info@steelstar.se

Tel: +46 73 999 2083

Steelstar AB Bagartorpsringen 64

170 65 Solna Sverige

bottom of page